Predstavitev Šole

Dvig digitalne kompetentnosti

 

PROJEKT ZELPOD

INOVATIVNE EKOSISTEMSKE REŠITVE  ZA PRILAGAJANJE NA PODNEBNE SPREMEMBE ZA PRIDELOVANJE ZELIŠČ NA MALIH KMETIJAH   (ZELPOD)

 

 

 

 

eip

Drugo

                                                                                                                                                                                                          Razgibajmo podeželje

Spoštovani!

V sodelovanju z Biotehniškim centrom Naklo smo pripravili ponudbo dveh delavnic. Izbirate lahko med: 

 

  • Tečaj predelave mleka (16 ur) – dva dni (petek popoldan in sobota dopoldan) po dogovoru s prijavljeno skupino

 

Na tečaju bodo udeleženci spoznali nekaj teorije o mleku, njegovi kemični sestavi in tehnologiji predelave. Poudarek bo predvsem na praktičnem znanju, kjer se bodo udeleženci učili izdelovati različne mlečne izdelke (fermentirani mlečni izdelki, skuta, mascarpone, siri ipd.) Vsebina tečaja se lahko prilagodi skupini udeležencev, ki bi se želeli naučiti izdelovati mlečne izdelke v domači kuhinji ali skupini udeležencev, ki se s predelavo mleka želijo oz. se že resneje ukvarjajo. Udeleženci si bodo imeli priložnost tudi ogledati in naročiti opremo ter pripomočke za predelavo mleka.

Tečaj bosta izvajali gospa Barbara Bešter, vodja mlekarske delavnice v BC Naklo in Mitja Gašperlin, strokovni delavec v mlekarski delavnici.

Cena tečaja predelave mleka znaša 129,00 EUR z DDV/udeleženca. Najmanjše število udeležencev na tečaju je 8 in največje 15 oseb. Udeleženci tečaja prejmejo gradivo in potrdilo. 

 

  • Izdelovanje aranžmajev (5 ur) – 17. 3. 2016 ob 16. uri (namesto 16. 3. 2016)

 

Na tečaju bodo udeleženci izdelovali velikonočne aranžmaje. Vsak bo izdelal po en velikonočni aranžma, venček in šopek.

Tečaj bo vodila floristika dr. Sabina Šegula.

Cena tečaja je 45 EUR z DDV/udeleženca. Najmanjše število udeležencev na tečaju je 10 in največ 15 oseb. Udeleženci tečaja prejmejo potrdilo.

 

Prijave posredujte vsaj 5 dni pred izvedbo posamezne delavnice.

Več informacij lahko dobite pri koordinatorici in vodji delavnic Simoni POTOČNIK na telefonsko številko 031 554 493, e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali tajništvo 051 608 300.

Z nadaljnim brskanjem po naši spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij si preberite Pravno obvestilo.

 

logotip Razvoj podeželja